ORFK: több mint tizenötezren érkeztek Ukrajnából kedden

204, Ukrajnából érkezett embernek állítottak ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

2023. január 4., 07:28

Szerző:

Az ukrán-magyar határszakaszon 6054-en léptek be Magyarországra kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 9360-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 204 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Vonattal 106 ember – köztük 47 gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – írták.

(Kiemelt képünk: Egy lakos nézi a Donyecki Népköztársaságban, Mariupolban egy lakóépületet, amelyet megrongáltak a bombázások. Szergej Averin
Szergej Averin / Sputnik via AFP)