Varju László: Duplájára nőtt az államadósság, túl sok ember halt meg a koronavírusban

A DK alelnöke szerint egyre többe kerül megtartani a hatalmat.

2021. szeptember 21., 20:55

Szerző:

Varju László az ATV Start című műsorában úgy vélte, ha Orbán Viktor nem utólag, a választások közeledtével akarna az embereknek segíteni, hanem már tavaly megteszi, akkor kevesebben haltak volna meg a koronavírus következtében. A politikus arra is kitért, hogy a Fidesz kormányzásának kezdetén 20 ezer milliárd volt a magyar állam adóssága, a kormányzásuk tizenkettedik évének végére viszont ez már 40 ezer milliárd lesz.

Varju László szerint a kormányzat azért vesz fel devizakölcsönt, mert egyre többe kerül megtartani a hatalmát, és felesleges beruházásokra költött rengeteg pénzt, többek között például a belgrádi vasútvonalra. Varju szerint kevesebb lenne a kockázat, ha bevezetnék az eurót – folytatják. A politikus úgy vélte: „a miniszterelnök bűnös felelőtlenséggel elköltötte a pénzünket, most pedig rácsodálkozik a világra, hogy itt a választás” – fogalmazott.

A Pegasus-botránnyal kapcsolatban azt mondta, erre nincs más megoldás, a magyar emberek tehetnek csak ebben az ügyben, mégpedig úgy, hogy 2022-ben leváltják ezt a kormányt.

(Kiemelt kép: Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló javaslat általános vitája alatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 10-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)