Ki nem találná Orbán Viktor kedvenc dalát

„A királyé nem leszek, nem leszek” – ez cseng Orbán Viktor fülébe leggyakrabban, meg a Gyöngyhajú lány. Ezt tudtuk meg  a TikTok-csatornáján.

2023. szeptember 17., 11:46

Szerző:

Melyik dalt hallgatta meg az életében legtöbbször? – tette fel a kérdést Orbán Viktornak a TikTok-csatornája szerkesztője. „Gyöngyhajú lány. Meg az a királyé nem leszek, bocsánat” – felelte a miniszterelnök. Az előbbi az Omega legendás dala, utóbbi pedig a Koncz Zsuzsa énekelte Valahol egy lány című szám refrénje.

A többi kormánytag közül Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter olyan nehéznek ítélte a kérdést, hogy nem is tudott rá válaszolni. Varga Mihály pénzügyminiszter a P. Mobiltól a Kétforintos dalt említette. Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter kedvence az Erdő, erdő, erdő.

A szintén felelő Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig kamaszkora kedvencei közül a Spice Girls Wannabe-jét nevezte meg, hozzátéve, hogy mostanában annak örülne, ha Taylor Swift koncertezne Budapesten.

(Fotó: Frederick Florin / AFP)

 

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.