Orbán Viktor kéréssel fordult Ferenc pápához

A miniszterelnök közösségi oldalán tette nyilvánossá mit kért a katolikus egyház fejétől.

2021. szeptember 12., 11:11

Szerző:

Ferenc pápa hamarosan a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét fogja celebrálni a Hősök terén. Előtte azonban Áder János államfővel és Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott vasárnap a Szépművészeti Múzeumban. A miniszterelnök pedig egy részletet osztott meg Facebook oldalán arról, hogy miről beszélgettek a pápával a találkozó alkalmával. 

„Arra kértem Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot”

– írja a miniszterelnök közösségi oldalán. Sokáig az is kérdéses volt, hogy a pápa látogatása során a miniszterelnök találkozik-e a katolikus egyház vezetőjével. A magyar közéletben nagy port kavart az ügy, mivel sajtóhírek szerint Ferenc pápa nem akart találkozni Orbán Viktorral annak menekültekkel kapcsolatos politikája miatt. A híresztelések miatt a kormánypárti média részéről számos bírálat érte a katolikus egyházfőt.

Az értesülések azonban tévesnek bizonyultak, mivel Ferenc pápa magyarországi programjának részét képezi  magyar állam vezetőivel történő találkozás. 

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Ferenc pápa találkozója (j) Orbán Viktor miniszterelnökkel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje előtt a Szépművészeti Múzeumban 2021. szeptember 12-én. Középen Áder János köztársasági elnök (takarásban). Fotó: Fischer Zoltán/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda)

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.