Orbán Viktor Jakab Péternek: Önöket rendre elfenekelik

A Jobbik frakcióvezetője kérdőre vonta a miniszterelnököt a közszférában elmaradt fizetésemelések miatt.

2022. június 27., 16:50

Szerző:

Jakab Péter is kérdezett a miniszterelnöktől hétfőn az azonnali kérdések órájában. A jobbikos politikus azzal kezdte felszólalását, hogy szerinte Orbán Viktor „rendkívül jó lopásban, meg hazudozásban, meg is fizetjük az árát”. A Jobbik frakcióvezetője szerint a miniszterelnök azért nyugodt, mert megemelte saját fizetését, de a tanárok, ápolók és rendőrök nem nyugodtak, mert radikális béremelésre lenne szükségük a megélhetéshez.

„Elment önöknek a józan esze miniszterelnök úr, halálra akarják dolgoztatni a magyart?” – tette fel a kérdést a nyugdíjkorhatárral kapcsolatban az ellenzéki képviselő.

Orbán Viktor így vágott vissza Jakab Péternek:

„Tisztelt képviselőtársam, ezeket már mind hallottuk, az emberek is mind hallották, ezért fenekelik el önöket rendre. Önt személyesen többször is.”

A kormányfő emlékeztetett: amikor a nők kedvezményes nyugdíjáról szavazott az Országgyűlés, akkor azt Jakabék nem támogatták. A saját fizetéséről szóló megjegyzésre pedig úgy reagált, hogy azt a parlament határozza meg, amelynek döntését ő elfogadja, és a képviselők bérét különben is előbb emelték, mint az övét. 

A bérekről továbbá közölte, hogy a minimálbér 2010-hez képest háromszorosára, valamint átlagbér közel kétszeresére emelkedett.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor. Fotó: MTI/Kovács Attila)