Orbán Viktor: Harcoltam a homoszexuálisok jogaiért a kommunizmusban

Brüsszelbe ment a kormányfő. Ott is világossá tette, hogy a pedofiltörvény miről szól. 

2021. június 24., 14:31

Szerző:

Ez egy gyermek- és szülővédelmi törvény, amely az összes szexuális kapcsolatra vonatkozik, nem a homoszexuálisokról szól – jelentette ki Orbán Viktor újságíróknak az uniós csúcsra érkezve Brüsszelben. Mint mondta: az a lényege, kizárólag a szülők joga legyen eldönteni, hogy a gyerekük hogyan ismerkedjen meg a szexualitás egyébként nehéz és bonyolult kérdéskörével. Az államnak pedig az a dolga, hogy megteremtse a feltételeit annak, hogy a szülők ezeket a jogokat valóban gyakorolni tudják – tette hozzá.

„Én egy szabadságharcos voltam a kommunista rendszer idején. Akkor büntették a homoszexualitást. Én harcoltam a szabadságukért és a jogaikért, úgyhogy én védem a homoszexuális srácok jogait, de ez a törvény nem erről szól, hanem a gyerekek és szüleik jogairól”

– fogalmazott.

A szerdai német–magyar meccsről szólva azt mondta, büszke a csapatra, amely halált megvető bátorsággal játszott Münchenben. Kiemelte: a sport globális, ezért a politikai témákkal óvatosan kell bánni, mert egyes országokban bizonyos dolgok megengedettek, mások meg nem. Ha a kettőt összekeverik, akkor egész nagy területeket, akik kulturálisan más állásponton vannak mint mi, kizárjuk a globális sportból, ez nem helyes – mondta a TV2 kérdésére válaszolva.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök a sajtó képviselőinek nyilatkozik az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozójára érkezésekor Brüsszelben 2021. június 24-én. Fotó: John Thys MTI / EPA)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.