Orbán Viktor Európa legviccesebb nevű pártjának elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden a Karmelita kolostorban fogadta a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Demokratikus Párt a Macedón Nemzeti Egységért (VMRO-DPMNE) pártelnökét, Hrisztijan Mickoszkit – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. október 24., 12:05

Szerző:

Észak-Macedóniában várhatóan 2024 első felében tartják a parlamenti választásokat, és a közvélemény-kutatások szerint a VMRO-DPMNE a legnépszerűbb párt. A Fidesz és a magyar kormány korábban felajánlotta, hogy segíti a konzervatív partnerpárt kormányzati felkészülését.
Orbán Viktor és Hrisztijan Mickoszki között szóba került a Nyugat-Balkán országainak európai uniós integrációja is – írta közleményében Havasi Bertalan.

(Kiemelt kép: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) fogadja a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Demokratikus Párt a Macedón Nemzeti Egységért (VMRO-DPMNE) pártelnökét, Hrisztijan Mickoszkit a Karmelita kolostorban 2023. október 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)