Orbán Viktor azzal az Airbusszal repült Izraelbe, amit hangsúlyozottan nem kormánygépnek vett a honvédség

2018. július 19., 12:57

Szerző:

Szürke, Hungarian Air Force-feliratú repülővel érkezett meg Tel-Avivba Orbán Viktor, aminek a száma azonos a honvédség egyik tavaly vásárolt Airbusával. Pedig a gépet hangsúlyozottan nem kormánygépnek vásárolták – írja a Népszava.

Szerda délután érkezett meg a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre Orbán Viktor és felesége egy nagy Airbus-szal, aminek az oldalán a Hungarian Air Force felirat látható. A miniszterelnök Facebook-oldalára feltöltött videón is látszik a gép lajstromszáma, a 605. 

A Magyar Honvédség tavaly vásárolt két utasszállító Airbus-t, ezek közül az egyik a 605-ös számú gép. Korábban a Honvédelmi Minisztérium és az akkor még kancelláriaminiszter Lázár János is cáfolta, hogy kormányzati gépeket vettek volna.

Simicskó István volt honvédelmi miniszter állította, hogy a beszerzett gépek feladata a csapatszállítás, polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás.

444 arra emlékeztet, hogy Lázár János egy Kormányinfón kijelentette, hogy Magyarország az egyetlen az unió tagállamai közül, ami nem rendelkezik saját kormányzati géppel. Pedig a repülőjegyek ára, gépek bérlési költségei drágábbak, mintha húsz év „kisstílűsége után végre rászánnánk magunkat, hogy végre normális kormányzati szállítási flottát építsünk ki.”

Jelenleg nem ismert a gépek pontos vételára.

Orbán Viktor és Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő mai tárgyalásáról itt írtunk.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.