Orbán Bécsbe látogat, majd váratlan kirúgják a diplomatát

Az Válaszonline információi szerint Orbán Viktor és stábja „rongyrázó” bécsi napjának napvilágra kerülése miatt kellett távoznia a vezető diplomatának.

2022. augusztus 22., 12:25

Szerző:

Mint írják, még augusztus 13-án értesültek arról, hogy a nap folyamán a bécsi magyar nagykövetség egyik vezető beosztású diplomatájának azonnali hatállyal felmondtak. Nem sokkal később a külügyből is elküldték az ott évtizedek óta szolgáló kollégát.

A miniszterelnök útjáról utólag beszámolni nem kell félnetek

Bár a Külügyminisztérium nem válaszolt a kérdéseikre, az osztrák fővárosból származó értesüléseik szerint még a nemzetbiztonságiak is érdeklődtek a kirúgásba torkolló vizsgálat során arról, honnan szivároghatott ki információ Orbán Viktor bécsi útjának körülményeiről.

A lap szerint persze kérdéses, hogy miért nemzetbiztonsági ügy egy már megtörtént miniszterelnöki útról szóló beszámoló (az Azonnali cikkét itt tudja elolvasni az jó kérdés, hiszen ez aligha jelenthet bármilyen kockázatot a kormányfő biztonságára.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) a Kárpát-medencei magyar szervezetek vezetőivel egyeztet tusnádfürdői előadása előestéjén 2022. július 22-én. A kormányfő mellett Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár (b), Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b2) és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b4). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.