Orbán Ráhel ügyvédjét, a Fidesz helyi jelöltjét reklámozták egy önkormányzati ételosztáson

Bajkai István, a Fidesz választókerületi elnökének nevével felmatricázott dobozban adták át a tojást a rászorulóknak a VI. kerületi önkormányzati ételosztáson. A kormánypárti képviselőjelölt állítja: saját pénzen vásárolta, s adománynak szánta a tojásokat.

2017. december 3., 17:59

Szerző:

Bajkai István fideszes választókerületi elnök nevével felmatricázott dobozban adták át a tojást a rászorulóknak a VI. kerületi önkormányzati ételosztáson. Mindez egy önkormányzati helyiségben, a hivatal alkalmazottjainak segítségével történt; a rászorulók két ilyen dobozt kaptak fejenként, a többi élelmiszer-adományt viszont jelöletlen csomagolásban osztották – tudta meg az RTL Klub, amelynek a kerület egyik névtelenséget kérő lakúja árulta el a részleteket.

 

Bajkai István

Bajkai István a VII. kerület fideszes alpolgármestere, korábban ügyvédi irodáján keresztül ő látta el Orbán Ráhel jogi képviseletét, az irodáját is magába foglaló konzorcium pedig milliárdokért adhatott tanácsokat a kormánynak.

Éppen a héten írtuk meg, hogy máig sem cáfolt értesüléseink szerint a jövő évi országgyűlési választáson Bajkai indulhat a VI. és a VII. kerület egy részét magába foglaló 5. számú választási körzetben a Fidesz egyéni országgyűlési képviselőjeként.

Az érintett maga az RTL Klubnak azt mondta: nem tudja, hogyan került az általa vett tojás az önkormányzati ételosztásra – az akciót egy választókerületi munkatársa szervezte –, de azt elismerte, hogy tojásokat ajánlott fel jótékonysági céllal, méghozzá maga vásárolta azokat.

A választókerületben Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció politikusa az egyéni képviselő, s várhatóan a baloldal ismét őt jelöli a 2018-as választáson is. Éppen ezért az RTl megkérdezte a DK-t az esetről. A párt szóvivője szerint ez nem több egyszerű szavazatvásárlásnál. „Ez gusztustalan, undorító, fel kell számolni" – fogalmazott Gréczy Zsolt.