Orbán Ráhel barátnője kétmillió forintos fizetést kap egy állami pénzzel kitömött divatcégtől

Ő a legalkalmasabb arra, hogy felvirágoztassa a magyar stílust, amelyet aztán szerte a világba exportálhatunk.

2019. április 4., 05:50

Szerző:

Egy Istenhegyi úti villában szabják, formálják, alakítják a magyar divatot a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel irányításával. Ebben a villában dolgozik a 18 fős Magyar Divat és Design Ügynökség, amelynek vezetője Orbán Ráhel barátnője, a 29 éves Bata-Jakab Zsófia mindezért havonta bruttó 1,95 millió forintot kap - írta a HVG alapján az Index.

Telik az impozáns fizetésekre, hiszen a cég a márciusban egymilliárd forintot kapott 2019-re az állami divatipar felvirágoztatására.

A hetilap szerint az állami divat a Budapest Central European Fashion Weeken formálódott tovább, amelynek múlt heti zárt körű megnyitójára nem hívták el a magyar divatipar két ismert szereplőjét, Herczeg Zoltán és Náray Tamást sem. Ott volt viszont, és az asztalfőn foglalt helyet Orbán Ráhel. Az Orbán-kormány egyébként nemrég kiemelten támogatandó területnek nyilvánította a magyar divatipar exportját, szóval újabb állami pénzek folyhatnak majd be a Bata-Jakab Zsófia vezette ügynökséghez.

A lap Bata-Jakab Zsófia mellett Forintos-Szűcs Anitát és Abodi Dórát említi mint a magyar állami divatipar alakítóit, valamint Rogán Antal feleségének, Rogán Cecília divatipari próbálkozásait is említi, utóbbi mostanában egy ruházati termék plakátjain pózol.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.