Rogán Antal az erdőin kívül mindent eladott, Matolcsy Györgynek pedig csak a családja nőtt

2020. február 1., 09:33

Szerző:

Megnéztük néhány kormánytag, illetve kormánypárti képviselő és tisztségviselő vagyonnyilatkozatát. A kép elég vegyes, van, akinek szinte semmit nem változott vagyoni helyzete egy év alatt.

Rogán Antal sikeresen megtakarított 809 millió forintot vagyonnyilatkozata szerint. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter tavaly elvált, ház és lakás már nincs a neve alatt feltüntetve. A Kormányzati Tájékoztatási Központ MTI-hez eljuttatott közleményében ezt azzal magyarázta, hogy válását követően

„az erdőterületeket leszámítva minden ingatlanomat és ingóságomat értékesítettem, más tulajdonom nincsen”.

A tárcavezetőnek van még 18,2 millió forintos tartozása magánszemélyek felé. Miniszteri illetménye 1,979 millió forint, emellett találmány-hasznosítási díjként 197 millió forint eseti jövedelemhez jutott a MobilSign Kft.től.

Pintér Sándor belügyminiszter továbbra is számos ingatlannal rendelkezik, emellett szántói, legelői is vannak. Még mindig megvan az 1995-ös Wartburgja, amelyhez öröklés révén jutott. Magyar Állampapír Plusz kötvényből 43,7 millió forintja van, de MOL- és OTP-papírokat is vásárolt. Hozzájutott 185 ezer forintos Appenin-részvényhez. Bankszámlán majdnem 4 millió forintot tart, de van több euró és dollár alapja is, és MKB-s befektetései. Készpénzét sikeresen növelte, 1,8 millióról 6,5 millió forintra.

Cégei eladásaiból még mindig van 500 millió forintnyi követelése, amit nem fizettek ki neki. Emellett családtagok és barátok 605 millió forinttal tartoznak neki. Miniszteri fizetése tavaly március óta 1,9 millió forint.

Kövér László házelnök ingatlanvagyonában nem történt változás, továbbra is felerészt tulajdonosa egy szigetszentmiklósi családi háznak. Gépjárművel sem gyarapodott, még mindig a 2014-ben vásárolt Skoda Superb tulajdonosa. Életbiztosítása 5,2 millió forintra nőt, bankban 3,5 milliója van. Továbbra is 10 millió forintos hitele van.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek továbbra is győri, balatonedericsi és dunakeszi ingatlanokban van tulajdonosi része. Megtakarításai némileg csökkentek, értékpapírban 2,2 millió forintja, biztosítási eszközalapban 840 ezer forintja, bankszámláján pedig 5,8 millió forintja van. Szüleinek még mindig 30 millió forinttal tartozik.

Az Országgyűlés plenáris ülése
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Varga Judit igazságügyi miniszter három balatonhenyei ingatlanban van tulajdonosi része. Felerészt tulajdonosa egy Volvo XC60-as autónak, és több értékes műtárgya is van. Egy mesterhegedű, egy Szász Endre rézkarc, egy Yamaha pianínó és egy 12 személyes Zsolnay étkészlet tulajdonosa, ezeket mind ajándékba kapta.

Van 2 millió forintnyi, és 7 ezer eurónyi készpénze, bankszámlán pedig 3,2 millió forint és 5 ezer eurója. Adóstárs a férje nevére felvett bankhitelben, ebből még 8,8 millió forint tartozása van. A férje nevén van egy lakás, amelyet Airbnb-zésre használnak, ebből évente közösen körülbelül 7,4 millió forint jövedelemhez jutnak. A tárcavezető a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán is oktatott pár hónapig, ezért havi 300 ezer forintot kapott.

Lázár János pár szántóval lett gazdagabb, illetve vette egy szegedi lakóházat, és egy garázsnak is felerészt a tulajdonosa lett. Vásárolt egy Mini Cooper Cabriót is. A fideszes képviselőnek nincsen hitele, de egy magánszemélynek 20 millió forinttal tartozik. Van 48 millió forintja bankszámlán, a 11 millió forintos kötvénye viszont már nincsen feltüntetve vagyonnyilatkozatában.

Földbérleti díjból, osztalékból és egyéb bérleti díjból eseti jövedelemként 15,5 millió forintot tüntetett fel. Országgyűlési képviselőként, 1,1 milliót keres, kormánybiztosként majdnem 1,3 millió forintot.

Továbbra is vannak céges érdekeltségei. Egy Kft.-ben például 100 százalékos tulajdonos, a batidai kastély üzemeltető Grosswiese Befektetési Zrt.-ben pedig 2018 áprilisa óta részvényes.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ingatlanvagyonában nincs változás, készpénze 5 millió forintnyi van. Havi fizetése 1,6 millió forint, és van egy laptopja is.

Míg Novák Katalin államtitkárként havonta majdnem 1,3 millió forintot kap, addig ingatlan bérbeadásból havonta 2,1  millió forinthoz jut. Ez azért is lehetséges, mert több fővárosi és szegedi ingatlanban van tulajdonrésze. Van már emellett 20 millió forintnyi megtakarítása, ezzel tavaly még nem rendelkezett.

Frissítés:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy Novák Katalin legutóbbi vagyonnyilatkozatába tévesen került feltöltésre az ingatlan bérbeadásból származó bevétel összege. Az államtitkár nem havi, hanem éves szinten jut 2,1 millió forinthoz ingatlan bérbeadásból. A minisztérium kezdeményezi a dokumentum korrigálását, és elnézést kér a tévedésért.

Választás 2018 - A Fidesz eredményváró rendezvénye
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Matolcsy György jegybankelnök vagyona nem nőtt, családja viszont igen, született egy fia. A Magyar Nemzeti Bank elnökeként havi 5 millió forinthoz jut, illetve havi 750 ezer forintot kap oktatásért a Budapest Institute of Banking Kft.-től.

Polt Péter legfőbb ügyész új ingatlant nem vett, továbbra is övé egy II. kerületi lakás fele, egy garázs fele, de van pincéje, udvara, szántója is, illetve Balatonfüreden egy üdülője. Megvan még az Opel Mokkája, illetve a vitorlás kishajója is, mindkettőnek felerészt tulajdonosa. Kölcsönét törlesztette, de még van 800 ezer forintos tartozása magánszemélyek felé. Emellett van 2 millió forint készpénze, 5 millió forintnyi kincstárjegye, és 20,8 millió forintja a bankszámláján.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke új ingatlant nem vett, de megvan még a debreceni ház és a dunakeszi üdülő is, illetve a szántója. Bankszámláján némileg több van, mint tavaly, már 2 millió forinttal rendelkezik, devizaszámlán pedig 1,5 millió forintja van. Tartozásait annyiban csökkentette, hogy bank felé már csak 7 millió forinttal tartozik a 8 helyett, magánszemélyek felé pedig 11 millióval, ami két millióval kevesebb a tavalyihoz képest. Saját autó nincs feltüntetve a nyilatkozatában, de tartós bérlettel használ egy Mercedes Viano-t, megvan a BMW motorja, illetve az orrkiülős motorcsónakja is.

A költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt Simonka György képviselő vagyonnyilatkozata igen szerény. Számláján 5660 forint van, illetve van 500 ezer forint készpénze. A politikus feltüntette, hogy vagyonelemei terheltek. Az ügyészség Simonkával szemben 850 millió forintos vagyonelkobzást indítványozott, az éppen felszámolás alatt lévő Magyar Termés TÉSZ Kft.-nek – amelynek a képviselő 11,1 százalékos tulajdonosa – 85 milliós tartozása van.

Orbán Viktor és Áder János friss vagyonnyilatkozatáról ebben a cikkünkben írtunk.

 

 

 

2024. április 23., 07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.