Breaking: Orbán Viktor először látható szájmaszkban, végigjárta a tüdőkórházat

2020. április 7., 18:10

Szerző:

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetből jelentkezett be délután Orbán Viktor a Facebook-oldalán, és

a hazai koronavírus-járvány történetében először szájmaszkban látható.

A feltöltött videó mindjárt Orbán Viktor lázának megmérésével indul, ahogy száll ki az autóból, majd az épület előtt ott posztoló két rendőrbe botlik, akik jelentenek is a miniszterelnöknek.

– Ön a kórházparancsnok? – kérdi a miniszterelnök.

– Jelentem, igen – válaszolja a rendőr, mint mondja, társa a logisztikusa.

– Nehéz helyzetre nőket küldenek, úgy látom – viccelődik Orbán. 

Ezek után Dr. Kovács Gábor főigazgató-főorvos kalauzolta végig a kormányfőt az intézményben, többek között elmondta, hogy négy hotelépületből kettőben vannak koronavírusos betegek, hetven ágyat kell nekik biztosítani de bővíteni fogják, ha szükséges. A főorvos a kérdésre, hogy látja a helyzetet”, azt mondja, valamikor nekünk is lehet szerencsénk, magyaroknak. Belefér még egy bölcs megállapítás a kormányfőtől, hogy „hol ilyen válság, hol árvíz, de amikor baj van, megjavulunk. És minden működik”.

Majd amikor Orbán a "Lélegeztetési osztály" feliratú folyosón gond nélkül behalad, a személyzet figyelmezteti,„oda már ne menjünk be”.

 

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

12:53

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.