06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Orbán: A legjobb helyre teszi az állam az egyházaknak adott pénzt

Minden egyes forintnak a sokszorosát kapja vissza az egész magyarság oktatásban, nevelésben, kultúrában, családok, elesettek, szegények, öregek, betegek gondozásában vagy éppen nemzetépítésben, határon túli magyar közösségek megsegítésében, mondta el Orbán egy egyházi középiskolai épület átadásán.

2020. október 17., 12:07

Szerző:

Amikor az állam forrást ad egy egyházi intézmény építésére vagy fenntartására, akkor a pénzt a legjobb helyre teszi - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Budapest XXII. kerületében lévő Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium új középiskolai épületének átadása alkalmából tartott hálaadó istentiszteleten, írja az MTI. 

    "Minden egyes forintnak a sokszorosát kapja vissza az egész magyarság oktatásban, nevelésben, kultúrában, családok, elesettek, szegények, öregek, betegek gondozásában vagy éppen nemzetépítésben, határon túli magyar közösségek megsegítésében. Sok-sok területen, ahol az egyház és az állam ma egymás munkatársai" - fogalmazott az egyházi intézmények állami támogatásáról a kormányfő.

    Orbán Viktor - idézve Gyökössy Endre református lelkészt, író-költőt - azt is mondta: "arra kaptuk a keresztény szabadságot (...), hogy homo christianusoknak neveljük" a gyermekeket, hitükért, családjukért, nemzetükért és embertársaikért elkötelezett embereknek. 

Iványi Gábor metodista lelkész nem ezt a megközelítést tapasztalta a kormány részéről. 

 

 

08:13

Védettségi igazolvánnyal lehet majd csak zenés tömegrendezvényeken részt venni. Ezt augusztusig biztosan fenntartják, bár egyelőre nincs is annyi regisztrált, mint amennyi beoltottól engedik ezeknek a megtartását. Kilátásban vannak újabb családtámogatások, a miniszterelnök elégedett a költségvetéssel és 5 millió beoltottól újabb lazítások jönnek. 

05:36

Péntek estig felhős időre van kilátás több helyen esővel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyolc megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést zivatarok előfordulása miatt.