Önkormányzati tulajdonban marad a Fővárosi Vízművek

Közleményt adott ki a Főpolgármesteri Hivatal, amelyben arról írnak, hogy a Fővárosi Vízművek önkormányzati tulajdonban van, és ez így is marad.

2022. december 14., 17:56

Szerző:

A Fővárosi Vízművek önkormányzati tulajdonban van, és ez így is marad. A Vízművek ma a budapestieké és az agglomerációban élőké, és így lesz ez holnap is. A vízközműszektorban el kell kerülni azt, ami az iskolákkal, az ott dolgozókkal történt azután, hogy az állam elvette az iskolákat az önkormányzatoktól. Éppen ezért a Fővárosi Önkormányzat a köz érdekét szem előtt tartva augusztus 31-én már határozott arról, hogy nem adja át az államnak a Fővárosi Vízműveket – írta a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Megjegyezték, hogy sajnálatos, hogy a társaság vezérigazgatója, egyben gazdasági vezérigazgató-helyettese a tulajdonosi döntés ellenében a Fővárosi Vízművek állami tulajdonba adását támogatta, de ezért kezedményezte a Fővárosi Önkormányzat a vezérigazgató hatásköreinek módosítását.

Lemondott a vezérigazgató

Korábban mi is írtunk róla, hogy távozik posztjáról Keszler Ferenc, a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója. Keszler Ferencet pályázat útján választotta ki Karácsony Gergely főpolgármester 2020 nyarán a Fővárosi Vízművek Zrt. élére.

(Kiemelt képünk: Kiemelt képünk:Karácsony Gergely és Tüttő Kata a vízművek szentendrei-szigeti üzemében. Forrás: Karácsony Gergely Facebook.)