Önkéntes orvosnak áll Gémesi György

Gödöllő polgármestere bejelentette, hogy heti egy napra visszamegy önkéntes orvosnak, a kistarcsai kórház igazgatójánál jelentkezett.

2021. március 24., 21:41

Szerző:

Gémesi György elmondta, hogy polgármesterként folyamatosan terepen vannak, ők találkoznak közvetlenül az emberekkel, az oltásokat pedig nem lehet műhelyekben kalkulálni, hiszen a mindennapi élet másként működik – adta hírül az ATV.

A Magyar Önkormányzati Szövetség konzultált György István oltásért felelős államtitkárral, mondták, hogy 5000 oltópont van a háziorvosi körzetekben, fel is ajánlották a segítséget az adminisztrációhoz (50 ember oltásához 200 telefonhívást kell intézni). Kérték, hogy az ebben résztvevőket is oltsák be, hiszen ott vannak a frontvonalban az orvosok mellett, ez nem történt meg.

Két-három hónapot az idősek tudnak várni, akik a frontvonalon vannak, azokat kell oltani – mondta Gémesi.

A háziorvosok, szakorvosok megyei kórházakba való bevonásáról senki nem egyeztetett velük – közölte a gödöllői polgármester.

„5000 oltópont van a háziorvosi körzetekben, ha innen kiveszik őket, akkor ki fog oltani?” – tette fel a kérdést Gémesi.

Gödöllő polgármestere kijelentette, az dolguk, hogy segítsenek. Ennek kapcsán azt is elmondta, hogy a mai napon jelentkezett a kistarcsai kórház igazgatójánál heti egy önkéntes munkára, akár beteget is ápolna. Az igazgatótól azt az ígéretet kapta, hogy megnézni, hol talál neki helyet. 10 évet töltött el kórházban, valamit ért hozzá, ráadásul a fertőzésen is átesett, és szeretne tisztességesen segíteni.

(Kiemelt képünk: 168 archiv)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.