Ön az alkotmányos bunkóság oldalára állt! – Nyílt levélben támadja Judith Sargentinit az Orbán-kormány kedvenc civil szervezete

2019. január 2., 13:27

Szerző:

– Ön az újabb akciójával most azok oldalára állt, akik Magyarországon a jogállamiság működését nehezítő cselekmények sorát hajtották végre. Olyan felelőtlen, becstelen cselekmények sorozatát, amelyek akár ösztönzésül, bátorításul is szolgálhattak az utcai zavargók és erőszakos rendbontók számára. Ön a népszuverenitás legfőbb letéteményesének, az Országgyűlésnek a demokratikus működését ellehetetleníteni akaró – vagy a jogállami rendőrséggel s az egyes közintézmények dolgozóival szemben erőszakosan fellépő – szereplők oldalára állt.

Ön 2018. december 12-én, a magyar parlament ellenzéki performanszaiban megnyilvánuló, alkotmányos bunkóság oldalára állt!

– írja a Civil Összefogás Fórum (CÖF), illetve a Civil Összefogás Közalapítvány (CÖKA) egy nyílt levélben, melyet angolul és magyarul (!) is elküldte Judith Sargentininek. 

Azaz annak a holland zöldpárti EP-képviselőnek. aki december közepén közölte, a legutóbbi fejlemények tükrében mielőbb napirendre kell venni a lisszaboni szerződés alapszerződés 7. cikkelye szerinti, Magyarországgal szemben elindított eljárást a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanácsban. Méghozzá tételesen felsorolva, hogy a Munka törvénykönyve módosítása, a rabszolgatörvény elfogadása miért csupán a jéghegy csúcsa, s miért nem tűr halasztást az Európai Unió fellépése mindazokban az ügyekben, amelyek alapvetően érintik a a magyar állampolgárok jogait. 

Mindezen nagyon kiborulhatott a CÖF-CÖKA. Judith Sargentini mellett ugyanis az Európai Parlament mind a 750 képviselőjéhez eljuttatták.

„Közös erővel esélyünk van arra, hogy a Sargentini asszony által folyamatosan szított, Magyarország elleni, hazugsággal teli műveleteit megállítsuk (sic!)”

– szerepel a kormánypárti civilek honlapján, a nyílt levélben pedig már egyenesen azt írják, hogy a „magyar civil társadalom nagy többsége" mély aggodalommal figyeli az EP-képviselőnek az Orbán-kormány „és így Magyarország elleni, eltúlzott aktivitással folytatott aknamunkáját", ezért ők majd most jól szembesítik „a magyar emberek általános véleményét" tükröző levelükkel. Tehát írtak egy levelet a levelükről. Mindezek mellett pedig

azt kérik, hogy Judith Sargentini gondolja át „az Európai Unió egységét is romboló magatartását", mert „tevékenységével a szövetséges államok egymásra haragításában jár élen".

A levélhez december 21-én kezdtek támogató aláírásokat gyűjteni, állítólag 7100 szignót gyűjtve össze, de több mint 60 egyesület és alapítvány is egyetért a  tartalmával, noha a CÖF honlapjára csak december 28-i dátummal került fel, így kérdés, ismerték-e a tartalmat a névtelen csatlakozók). A kormánypárti civilek szerint az aláírások a CÖF-CÖKA irodájában hivatalos formában megtekinthetők.