Olyan tetszetős, kényelmes, modern nyakkendőket kapnak a NAV-osok, amelyek kifejezik az adóhivatal társadalmi szerepét

2019. május 10., 17:48

Szerző:

Formaruhát kapnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálati munkatársai – írja a Magyar Nemzet.

A női kormánytisztviselők fehér blúzt, a férfiak fehér inget hordanak majd, amelyet nyaksál, illetve nyakkendő egészít ki. Ez utóbbiak megtervezésére most pályázatot írt ki az adóhivatal, amelyben a legfontosabb szempontokra külön is kitért.

A kiegészítőknek mindenekelőtt tetszetős és mindennapi viseletnek kell lenniük, amelyek – amellett, hogy megfelelnek a minőségi, modern hivatali ruházattal szemben támasztott követelményeknek – kifejezésre juttatják az adóhivatal társadalmi szerepét.

Tehát valószínűleg nem pont erre gondoltak:

Fotó: amazon

Fontos szempont emellett a praktikum, továbbá az, hogy a darabokat otthon is könnyen lehessen tisztítani, vasalni. A nyakkendőkön és a nyaksálakon minden bizonnyal megjelenik majd az adóhivatal emblémája, de a kiegészítők külleme utalhat Magyarországra, a nemzeti identitásra is.

A nyakkendőket és nyaksálakat a pályázati kiírás értelmében úgy kell kialakítani, hogy a hivatalnokok legalább két évig viselhessék azokat.

Mint például ezt:

A pályázatokat június végéig várja a hatóság. Az első helyezett negyedmillió forint pénzjutalomban részesül, a második hely százötvenezer forintot, a harmadik százezer forintot ér.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.