Egyszemélyes cellában őrzik a tanárát megkéselő győri diákot

2019. december 10., 08:45

Szerző:

Egyszemélyes cellában van az a győri diák, aki múlt szerdán megkéselte tanárát egy rossz jegy miatt. A cellában kamerák figyelik a gyanúsítottat a nap 24 órájában – tudta meg a Blikk.

A fiú letartóztatását szombaton rendelte el a nyomozási bíró 30 napra. A fiatal gyanúsítottat azért őrzik külön cellában, mert a szabályok szerint nem zárhatják össze felnőttekkel. Fiatalkorúak börtönébe pedig praktikus okokból egyelőre nem kerülhet, mert a további eljárás miatt a városban kell maradnia. A lap azt írja, hogy feltehetőleg többek között a bűncselekmény pontos rekonstrukciójának céljából visszaviszik az iskolába, illetve kihallgatások is várnak rá. A börtönben pszichológus foglalkozik vele.

A megyei rendőr-főkapitányság emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. Ennek büntetési tétele fiatalkorúak esetén 5–15 év között van.

 

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárást egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.