Két prostituáltat is őrizetbe vett a rendőrség a Borkai-féle szexvideó miatt

2019. november 20., 09:19

Szerző:

Két prostituáltat is előállított a rendőrség a Borkai-ügyben. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a két nőt a Marina Park Lakóparkból vitték el, őrizetbe vették őket, és a hatóságok indítványozzák kényszerintézkedés (letartóztatás) elrendelését velük szemben.

A lap információi szerint a két őrizetbe vett személy azonos azzal a két huszonéves magyar nővel, aki a Borkai Zsolt adriai jachtos orgiáján szexuális szolgáltatásokat nyújtott az akkori győri fideszes polgármesternek és ügyvéd barátjának, Rákosfalvy Zoltánnak. 

A Nemzeti Sport kedden azt írta, hogy zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt előállítottak hétfőn több személyt, köztük egy volt válogatott labdarúgót is. A lap úgy tudja, hogy P. József hónapokkal ezelőtt kereste meg Borkait, és közölte vele, hogy kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyeket bizonyos ellenszolgáltatásért cserébe hajlandó átadni, de üzlet helyett nyomozás indult.

Az orgiáról készült felvételt Az ördög ügyvédje – a név mögött vélhetően egy csoport áll – tette közzé, majd számos, a közpénzek győri felhasználásával kapcsolatos, bűncselekményekre, valamint kábítószer használatára utaló információk láttak napvilágot.

A botrányt követően számos büntetőfeljelentés született. A Jobbik a magyar és a horvát hatóságoknál is feljelentést tett szexuális kényszerítés, hivatali visszaélés, valamint kábítószer birtoklásának gyanúja miatt. A Párbeszéd szintén a horvát és a magyar hatóságokhoz, köztük a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészséghez fordult, miután felmerül a gyanú, hogy a volt győri polgármester környezetéhez tartozó emberek törvénytelen pénzügyi ügyleteket hajtottak végre. Tényi István is több bejelentést tett kábítószer birtoklásának gyanúja mellett személyes adattal való visszaélés és hűtlen kezelés miatt. Néhány napja Polt Péter főügyész a parlamentben kérdésre megerősítette, több szálon is folyik nyomozás. A hatályos törvények értelmében a hivatali visszaélésre vonatkozó vádakat a győri központi főügyészség vizsgálja, míg más hatóságok vizsgálják a kábítószerrel való visszaélést.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a két őrizetbe vett, a hírek szerint politikus és üzletember kuncsaftokat is kiszolgáló magyar prostituált – hasonlóan az előállított focistához – zsarolással is megpróbálkozott, ám a nyomozás érdekei miatt egyelőre nem tudható, hogy kit zsarolhattak meg.

A lap azt írja, hogy a hajón szolgáltatást nyújtó két magyar és még három horvát nő, valamint a horvát luxushajó üzemeltetőjének a szerepét a horvát hatóságok is vizsgálják, mivel ott teljes egészében büntetendő a prostitúció.

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.