Nyolc órán belül elfogták a HÉV-es rablót

A szigetszentmiklósi rendőrök 8 órán belül azonosították azt a rablással gyanúsítható férfit, aki egy HÉV szerelvényre várakozó nő válláról rángatta le a táskát.

2021. március 7., 08:23

Szerző:

Munkába indulva, zenét hallgatva és telefonját babrálva várakozott a szigethalmi megállóban a 42 éves helyi nő, amikor 2021. március 5-én 5 óra 20 perc körül egy férfi lépett mellé. „Elnézést” - mondta, majd megragadta a nő vállán lévő táskát és húzni kezdte. A nő próbálta megtartani, de az ismeretlen megrántotta, és tulajdonosával együtt a sínekre húzta. A nő akkor engedte csak el táskáját, amikor megbotlott és elesett. Támadója menekülni kezdett a zsákmánnyal, miközben a nő hiába könyörgött segítségért, a megállóban szintén a szerelvényre várakozó férfi nem lépett közbe. Későbbi elmondása szerint nem látott semmit, kiabálást hallott ugyan, de azt hitte, fiatalok hangoskodnak - írja a police.hu

Míg a nő rendőrt hívott, támadója elmenekült a helyszínről, a közeli szántóföld felé szaladt. A szigetszentmiklósi rendőrök személyleírást kaptak a támadóról és a nyomába eredtek, találtak egy piros sapkát és egy bélelt kabátot - a nő által leírt támadó is ilyet viselt. A zsaruk a szántóföldön az asszony táskáját is megtalálták, benne az összes értékével együtt. Nem hiányzott semmi, bankkártyák, igazolványok, gépkocsi indítókulcs, pénztárca, minden meglett.  

 
A nő táskáját a szántóföldön találták meg
Fotó: Forrás: police.hu

Az összegyűjtött információk és a ruhadarabok alapján a rendőrök forró nyomon indulva néhány óra alatt eljutottak egy 23 éves tököli férfiig. Előállítását követően 16 órakor már kihallgatása zajlott. M. János nem tett panaszt gyanúsítása ellen, beismerő vallomásában megbánásról és arról beszélt, nem volt teljesen önmaga. Elmondása szerint az előző éjszakát kristály szívásával töltötte, bele sem gondolt, mit csinál. Menekülés közben jött rá, hogy mit tett, eldobta a táskát, a sapkát és a kabátot.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság az őrizetbe vett M. János ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.

(Kiemelt képünkön a támadó. Forrás: police.hu)

 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.