Egy cellatárs szerint VV Fanni feltételezett gyilkosa elárulta neki, hova rejtette el a nő holttestét

2020. január 7., 10:00

Szerző:

Nem ismerte be Novozánszki Fanni megölését a nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolt B. László a Fővárosi Törvényszéken ma délelőtt megtartott előkészítő ülésen. Nem hogy nem öltem meg, de bántani sem bántottam - mondta a férfi, ami azt jelenti, hogy az évek óta húzódó emberölési ügy így tárgyalásra megy. 

Az ügyész benyújtott egy okirati bizonyítékot, ami a vádirat elkészülése után jött. Ez egy levél, amit egy olyan fogvatartott, bizonyos R. György írt, aki állítása szerint három hétig együtt ült B. Lászlóval, és utóbbi elmondta neki, hova rejtette a nő holttestét. Ha egyáltalán az igaz, hogy együtt voltak börtönben, akkor a levél íróját tanúként kell meghallgatni.

A Fővárosi Főügyészség életfogytiglant kért a feltételezett gyilkosra, azzal, hogy legkorábban harminc év után engedhetik szabadon, ám ez csak akkor lett volna érvényes, ha B. László már a mai ülésen a váddal egyező beismerő vallomást tett volna.

B. László a törvényszék előtt
Fotó: A szerző felvétele

A vádirat szerint a 35 éves B. Lászlónak a vádbeli időszakban nem volt állandó munkahelye és rendszeres jövedelme sem, de közben költekező életmódot folytatott. Ezt csak úgy tudta fenntartani, hogy rendszeresen kért kölcsön barátaitól és ismerőseitől, így komoly tartozásokat halmozott fel. Egy ismerősén keresztül tudta meg, hogy a prostituáltként dolgozó Novozánszki Fanninak jó az anyagi helyzete, jelentős bevételei vannak, és hogy Marina parti luxuslakásán nagyobb mennyiségű készpénz van. B. László ezért elhatározta, hogy megkísérel pénzt szerezni a nőtől, aki azonban nem akart vele személyesen találkozni. Mivel B. Lászlónak továbbra is sürgősen pénzre volt szüksége, úgy döntött, hogy erőszakos úton is pénzt szerez a nőtől.

2017. november 20-án este - miután a nő beengedte a saját lakásába - a vádlott az ott lévő értékek megszerzése érdekében ismeretlen módon, „de akár a sértett halálába is belenyugodva” bántalmazta a nőt. A fellelt értékeket és a magatehetetlen nőt autójával együtt elvitte a helyszínről. A vád szerint a bántalmazás miatt elhunyt Novozánszki Fanni holttestét összekötözte és egy nehezéket erősített rá, majd azzal együtt bedobta a Dunába.

Novozánszki Fanni családjának jogi képviselője, Lichy József ügyvéd korábban azt mondta, hogy meggyőződése szerint Fanni valószínűleg már halott volt a kocsiban, hiszen B. László később felvett egy utast, aki a vallomása szerint a több mint 100 kilométeres út alatt semmi gyanúsat nem tapasztalt. Lichy József akkor a Blikknek azt is elmondta, hogy a korábbi hírekkel ellentétben Fanni és a férfi között nem volt szerelmi, sem baráti kapcsolat, hiszen B. László álnéven jelentkezett be a nőhöz. Annyi igaz, hogy egy közös ismerősük összeismertette őket, de miután Fanni átlátott a férfi szándékain, többször már nem akart találkozni vele.

Novozánszki Fanni, ismertebb nevén VV Fanni
Fotó: RTL II

A vádlott ezután további értékeket is elhozott a sértett lakásából. B. László, aki korábban önkormányzati képviselőjelölt is volt, a nyomozás során megbukott a hazugságvizsgálaton és további terhelő információk kerültek elő róla.

Novozánszki Fanni holttestét a Dunában és a veszprémi erdőben is keresték, de a mai napig nem került elő. 

Ugyancsak a Blikk értesülései szerint B. László az „elkábítani” kifejezésre keresett rá a laptopján, mielőtt találkozott a nővel. Ez arra utalhat, hogy ha a megölését nem is tervezte, mindenképpen cselekvőképtelenné akarta tenni későbbi áldozatát. Ezt támaszthatja alá az a kilenc másodperces kamerafelvétel is, amely a volt valóságshow-szereplő házának teremgarázsában készült. A felvételen B. László az ölében cipeli az alélt, hiányos öltözékű Fannit, majd beteszi a bérelt autójába.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Szerbiába utazott, ahol Aleksandar Vucsics szerb államfővel közösen megnyitja a 89. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt.