Menesztik a Pegasus által megfigyelt dandártábornokot

A határozatot Pintér Sándor belügyminiszter is ellenjegyezte.

2023. november 18., 10:10

Szerző:

A péntek esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy 2024. február 10-ei hatállyal Novák Katalin köztársasági elnök – a belügyminiszter javaslatára – felmentéssel megszünteti Pomozi Sándor rendőr dandártábornok hivatásos szolgálati jogviszonyát.

A Köztársasági Elnöki Őrség egy vezető beosztású tisztjét, Pomozi Sándor dandártábornokot és beosztottját, Viplak Attila törzszászlóst is megfigyelhették a Pegasus kémszoftver felhasználásával – írja az Index.

Viplakot 2019 nyarán vették célba, a fontosabb pozícióban lévő Pomozit hosszabb ideig, 2019 tavaszától legalább öt hónapig figyelhették, derítette ki a Direkt36 oknyomozó portál.

Az Index érdeklődésére a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóirodája arról tájékoztatott, hogy a köztársasági elnök, valamint szükség szerint a köztársasági elnök családjának személyvédelmét a Készenléti Rendőrség szervezi és hajtja végre.

A Köztársasági Elnöki Hivatal székhelyéül szolgáló Sándor-palota épületének létesítményvédelmét szintén a Készenléti Rendőrség látja el. Azt is hozzátették, hogy a Direkt36 írásában foglalt feltételezéseket nem kívánják kommentálni.

(Kiemelt kép: a köztársasági elnök és családja védelmét ellátó Készenléti Rendőrség Köztársasági Elnöki Őrség tagjai képzést tartottak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2018. augusztus 18-án. Forrás: police.hu)