Uszító szórólapokat raktak ki a Blaha Lujza térre Niedermüller Péterről

2020. január 30., 09:16

Szerző:

Uszító szórólapokat tettek ki a Blaha Lujza téren Niedermüller Péterről – számol be a 444. „Kártevő gondok? Van megoldás!” – harsogja két szórólap is, ami arra biztatja a gyanútlan járókelőt, hogy „a közéleti hulladék eltakarításáért forduljon a legközelebbi jobboldali mozgalomhoz”.

444.hu olvasói fotó

A Fidesz csütörtök délutánra tüntetést a DK erzsébetvárosi polgármestere ellen, mert egy tévéműsorban azt mondta:

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”A „riasztó képződményezésen” sokan felháborodtak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai is megdöbbentek. Bár Niedermüller utólag próbálta tisztázni, hogy nem konkrét emberekről, hanem a kormány családelképzeléséről és ideológiájáról beszélt, a Fidesz már arra is felszólította, hogy távozzon a közéletből. A polgármester ebben az ATV-s interjúban beszélt hosszabban arról, hogy szerinte szándékosan félreértelmezik a mondatait, és többször elmondta, hogy ezért aztán nincs is miért bocsánatot kérnie. Rónai Egon műsorvezető ettől függetlenül a kamerába nézve bocsánatot kért a megbántott fehér, heteroszexuális, keresztény férfiaktól.

A csütörtök délutáni tüntetésen  Bayer Zsolt és Bajkai István is beszélni fog, akiknek Karácsony Gergely főpolgármeser azt üzente, ő is keresztény, heteroszexuális, fehér férfi, mégsem sértődött meg. „Tüntessenek a naplemente ellen is, az is zavaró tényező” - mondta.

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.