Eljött a váva-várt nap, indul a migránsozás, sorosozás, brüsszelezés: elkezdték postázni a nemzeti konzultációs leveleket

2020. június 15., 13:29

Szerző:

Hétfő reggel Kecskeméten megkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője egy kecskeméti belvárosi társasház előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a posták a mintegy 7,8 millió küldeményt ütemezetten kapják meg, a levelek nagyjából július 15-éig minden címzetthez eljutnak.

Nemzeti konzultáció - Megkezdődött a nemzeti konzultációs
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

 

Előfordulhat, hogy valaki nem kap kérdőívet a postaládájába, ennek két oka lehet: vagy kérte adatai titkosítását, vagy nem a bejelentett állandó lakcímén tartózkodik. Ilyen esetben a 1818-as a Kormányzati Ügyfélvonalon lehet érdeklődni.

 

A boríték tartalmaz

  • egy miniszterelnöki levelet,
  • egy adatvédelmi tájékoztatót,
  • a kérdőívet és
  • egy válaszborítékot.

A kitöltött kérdőívet augusztus 15-éig díjmentesen felveszi a Magyar Posta, a levélre augusztus közepéig lehet válaszolni.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.