267 millióval drágul Németh Szilárd csepeli birkózócsarnoka

2019. szeptember 18., 11:15

Szerző:

Az eredeti 2 milliárd 199 millió forinttal szemben 2 milliárd 466 millió forintba (267 millió forinttal többe) kerül a csepeli birkózó csarnok megépítése – írja a napi.hu.

A XXI. kerületi Hollandi úton épülő csarnok beépített alapterülete 2125 négyzetméter, míg az épület nettó szintterülete 4111 négyzetméter lesz.

A módosítás indokai között szerepel, hogy az ajánlatkérő létre akarja hozni a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát, amelyhez további műszaki megoldásokat kell alkalmazni az épületen. Így például meg kell oldani a belső ajtók vezérlését, továbbá szükségessé vált egy főbejárat (gyorskapu) kialakítása is.

A szóban forgó alapítványt Németh Szilárd fideszes politikus hozta létre és a kormánytól idén kapott rá 2 milliárd forintot. A sportberuházást a kormány összességében 4,5 milliárd forinttal támogatja.

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.