Nem hajlandó megválni posztjától a kirúgott polgármester

Hiába állapította meg Szekszárd közgyűlése a polgármester összeférhetetlenségét, nem mond le, sőt, jogi útra tereli ügyét. 

2023. május 31., 12:46

Szerző:

Ahogy arról korábban írtunk, Ács Rezső polgármestert május 25-én a szekszárdi képviselő-testület felmentette, miután összeférhetetlenséget állapítottak meg. Pénteken hatályba lépett a képviselő-testület döntése, de aznap a városvezető bement a hivatalába és ott közölte, hogy megtámadja a döntést, nem mond le polgármesteri posztjáról. Továbbá igényt tart a fizetésére, a szolgálati autóra, telefonra – írja az ATV. Ács Rezső Facebook oldalán is kifejtette, hogy nem fogadja el a döntést. 

 

 

„Úgy gondolom, hogy a bérszámfejtés a hó végével történik, szerintem a 25-ével. Az én olvasatomban 25-ével a munkaviszonya és ezzel együtt a bérezése megszűnt. Az autót természetesen vissza kell venni tőle, de ennek a pontos dátumát nem tudom, mikor lesz" – mondta Máté Péter, a szekszárdi önkormányzat fideszes frakcióvezetője a csatornának. A közgyűlés arról is döntött, hogy a polgármester munkáját egy még meg nem nevezett ügyvivő polgármester veszi át. Bomba Gábor szerint azzal nincs baj, hogy Ács Rezső bejár a városházára, hiszen a felmondását is kell intéznie. Azt nem tudja, miért ragaszkodik évek óta a funkciójához, melyet nem tud ellátni. Az Éljen Szekszárd frakcióvezetője szerint a polgármestertől kellene megkérdezni ezt. „Nem lehet vele kommunikálni, sem írásban, sem szóban. Sosem tudtuk meg, hogy aki válaszolt nekünk, az ki volt, ezért nem tudjuk, hogy miért ragaszkodik ennyire a székéhez. Lehet, hogy valami van van a füle mögött"  – jegyezte meg.