Nem csak Gyurcsányt, Vonát is megkeresték Orbán állítólagos svájci számláival

2017. november 17., 10:14

Szerző:

Gyurcsány Ferenc után a Jobbik elnöke is állítja, hogy Orbán Viktor svájci bankszámláiról szóló dokumentumokat akartak neki eladni.

A Spinoza házban megtartott beszélgetésen volt Rangos Katalin újságíró vendége Vona Gábor csütörtökön. Az eseményen szóba került, hogy Gyurcsány Ferencet még májusban felkereste egy rejtélyes, orosz akcentussal beszélő közvetítő, aki állítása szerint Orbán Viktor külföldi bankszámla-kivonatáról szeretett volna dokumentumokat eladni a DK elnökének. Később azonban elismerte: nem zárja ki a lehetőségét, hogy az egész csupán provokáció volt. Az ügy aztán szép csendben elaludt.

Az újságíró kérdésére, miszerint Vona Gábort is felkeresték-e a rejtélyes források, a Jobbik elnöke kijelentette, bár erről nyilvánosság előtt még nem beszélt, de őt is felkeresték Orbán bankszámlájával kapcsolatban, igaz, nem Oroszországból, hanem Nyugat-Európából.

Vona emlékei szerint az övé korántsem volt titkos találkozó valami rosszul megvilágított szobában, eltakart arcokkal.„Kaptam  egy ilyen üzenetet, Nyugat-Európai irányból. De nem akarok belemenni, ha lett volna ilyen bizonyíték, akkor előjövök vele, de mindaddig, amíg ilyen nincs, az egész olyan blöffszerű – mondta.

A Spinoza-beli beszélgetés itt megnézhető.