Nem csak Gyurcsányt, Vonát is megkeresték Orbán állítólagos svájci számláival

2017. november 17., 10:14

Szerző:

Gyurcsány Ferenc után a Jobbik elnöke is állítja, hogy Orbán Viktor svájci bankszámláiról szóló dokumentumokat akartak neki eladni.

A Spinoza házban megtartott beszélgetésen volt Rangos Katalin újságíró vendége Vona Gábor csütörtökön. Az eseményen szóba került, hogy Gyurcsány Ferencet még májusban felkereste egy rejtélyes, orosz akcentussal beszélő közvetítő, aki állítása szerint Orbán Viktor külföldi bankszámla-kivonatáról szeretett volna dokumentumokat eladni a DK elnökének. Később azonban elismerte: nem zárja ki a lehetőségét, hogy az egész csupán provokáció volt. Az ügy aztán szép csendben elaludt.

Az újságíró kérdésére, miszerint Vona Gábort is felkeresték-e a rejtélyes források, a Jobbik elnöke kijelentette, bár erről nyilvánosság előtt még nem beszélt, de őt is felkeresték Orbán bankszámlájával kapcsolatban, igaz, nem Oroszországból, hanem Nyugat-Európából.

Vona emlékei szerint az övé korántsem volt titkos találkozó valami rosszul megvilágított szobában, eltakart arcokkal.„Kaptam  egy ilyen üzenetet, Nyugat-Európai irányból. De nem akarok belemenni, ha lett volna ilyen bizonyíték, akkor előjövök vele, de mindaddig, amíg ilyen nincs, az egész olyan blöffszerű – mondta.

A Spinoza-beli beszélgetés itt megnézhető.

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.