06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Néhány nap alatt megduplázódott a hosszú hétvégére szállást foglalók száma

2020. május 28., 06:23

Szerző:

Nyolc nap alatt megduplázódott a pünkösdi hosszú hétvégére megtett foglalások száma a Szállás.hu adatai szerint.

A húsvéti és a május elsejei pihenők alatt otthon maradt az ország. A korlátozásokat feloldó intézkedések óta, május 11. és 18. között viszont megduplázódott az oldalon leadott foglalások száma, és azóta is exponenciálisan nő. Hogy ez miként viszonyul a korábbi hosszú hétvégék foglalási adataihoz, az nem derült ki.

Fotó: Hernád Géza

A pünkösdi hosszú hétvégére szóló foglalások kétharmada 50 ezer forint alatti kategóriát képvisel, az átlagos foglalási érték 49 ezer forint, ami mintegy 9 százalékos emelkedés a tavalyihoz képest. A legtelítettebb nap május 30-a, szombat lesz. A többség átlagosan 2 éjszakára utazik. A foglalások mintegy kétharmada ellátás nélküli, 16 százaléka félpanziós, és 1 százalék alatti azok aránya, akik teljes ellátást vagy all inclusive szolgáltatást kértek.

Az oldal adatai alapján Siófok, Eger, Balatonfüred, Zalakaros és Gyula a legvonzóbb úti célok, de a 10 legnépszerűbb hely között van Nyíregyháza, Hévíz, Hajdúszoboszló, Miskolctapolca és Pécs is. A szálláshelyek többsége tartotta az átlagos árszintet, nem emeltek árat az ünnepi időszak miatt.