NATO-bővítés – Van, amihez egy nap is elég, van, amire fél év is kevés

Több, mint fél éve húzza a finn és svéd NATO-csatlakozásról való szavazást az Országgyűlés, miközben az orvosi kamarát meggyengítő szabályozást egyetlen nap alatt átverték. 

2023. március 6., 08:14

Szerző:

Hiába ígérte meg a társadalmi egyeztetést a kormány, az orvosi kamara működésének szabályait egy nap alatt módosította az Országgyűlés. A kabinet még tavaly nyáron fogadta el az Európai Bizottság javaslatát, hogy csökkentik a rendkívül gyors jogalkotások számát – cserébe az uniós támogatásokért. Közben a finn és a svéd NATO-csatlakozást több mint fél éve húzza a Parlament. A kormány úgy reagált: félévente négyszer lehetőségük van kivételes gyorsaságú törvényhozásra.

(Kiemelt képünk illusztráció. Kiemelt kép: Szavazás az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 18-án. Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Szerdán a déli óráktól a nyugati határszélen, illetve késő délután főként a Duna vonalától keletre egy-egy intenzívebb záporban akár az ég is megdörrenhet. A kialakuló záporokat, zivatarokat többfelé jégdara, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti.