Művészeti tábort szerveznek a balassagyarmati rabok gyerekeinek, sok-sok imával

2019. július 1., 12:30

Szerző:

Művészeti tábort szerveznek a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben fogvatartottak gyermekeinek augusztus elején neves művészek közreműködésével.

A többnapos művészeti tábor tartalmas programokat kínál a gyermekeknek. A komolyzenei foglalkozásokat Várnagy Andrea zongoraművész ­vezeti majd, lesznek könnyűzenei programok is,

a lelki gyakorlatokat pedig Böjte Csaba atya tartja

– hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Várnagy Andrea elmondta: a kezdeményezés célja, hogy olyan pozitív példát, értékeket mutassanak meg a gyerekeknek, amelyek kapaszkodót nyújthatnak későbbi életük során is. Idén mintegy ötven gyereket várnak a táborba, az egyedülálló kezdeményezést a jövőben szeretnék kiterjeszteni.

Böjte Csaba és a gyerekek

Beszélt arról is, hogy a táboron kívül gyűjtést szerveznek a fogvatartottak gyermekeinek, a jótékonysági akció keretében mindent adományt szívesen fogadnak.

Várnai Andrea zongoraművész felidézte, hogy korábban egy zenés darabot mutattak be fogvatartottak közreműködésével. A Muzsika hangja akkora sikert aratott, hogy Böjte Csaba árváival karöltve szeptember első hétvégéjén Budapesten, a József Attila Színházban is láthatja majd a közönség.

A Magyarországon fogvatartott 20 ezer emberre fejenként átlagosan két gyermek jut, így negyvenezer olyan kiskorú él itthon,

akiknek valamelyik szülője rács mögött van.

Tegnap 21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

Tegnap 18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Tegnap 16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.