Mutatjuk mire érdemes szerdán figyelni az utakon

Sűrű köd, beszakadt burkolat, torlódások, rendkívüli közlekedési események.

2023. június 14., 07:58

Szerző:

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé. Sokan haladnak a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton, Szentendre és Budakalász között, a 31-es főúton Maglódtól, valamint az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába – írja az Útinform.

A 35-ös főúton, Debrecen-Józsa településen megsüllyedt egy csatornafedlap és körülötte a burkolat is beszakadt. A 75-ös km-nél a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat mellékutakon terelik el.

A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalotánál, a kilépésre várakozó kamionsor 5 km-re csökkent.

A Hajdúságban sűrű köd nehezíti a közlekedést, jelentősen lecsökken a látótávolság, elsősorban az M35-ös és M4-es autópályán Debrecen és Berettyóújfalu környezetében. Fokozott óvatossággal vezessenek!

Az M4-es autóúton tereléssel járó burkolat felújítási munkák kezdődtek, az M0-s autóút csomópontjánál, Törökszentmiklós felé. Az érintett oldalt a 23-as és a 26-os km között lezárták. A forgalom a párhuzamosan futó kollektor ágon halad, a Vecsés/Ecser és az M0-s autóút csomópontjában a fel- és a lehajtás is végig biztosított a munkálatok ideje alatt.

Az M3-as autópályán a káli szakaszon, a 90-es és a 101-es km között tart még a burkolatfelújítás. A Vásárosnamény felé haladókat, az ellenkező oldal belső sávjára terelik át. Budapest felé továbbra is a külső és a leálló sáv járható.

Az M6-os autópályán, Véménd térségében, a 172-es km-nél lévő alagútláncban forgalomszámláló detektorokat telepítenek. 9 órakor a Budapest felé oldalt lezárják holnapig, a forgalom az ellenkező oldalon, irányonként egy-egy sávon halad.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar-szlovák határszakaszon, a 14-es főúton a Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni!

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért keresse fel a rendőrség honlapját: https://www.police.hu

(Kiemelt képünkön: személygépkocsi forgalom az M1-es és az M7-es autópályák közös fővárosi bevezető szakaszán Budaörs térségében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)