Mutatjuk, a legnépszerűbb belföldi úti célokat az ünnepek alatt

Szilveszterre már alig van hely a szállodákban. 

2021. december 25., 12:13

Szerző:

A Szallas.hu adatai szerint Budapest, Hajdúszoboszló, Eger, Pécs és Hévíz vonzza a legtöbb turistát az ünnepek alatt. Kelemen Lili, a vállalkozás sajtószóvivője elmondta: a vírushelyzet erősítette azt, hogy a karácsonyt inkább otthon töltik a családok.

Az oldalon karácsonyi időszakra elérhető csaknem 15 ezer szálláshelynek az egyharmada még mindig szabad.

„Csak a kiemelkedő szállodák teltházasak, amelyeknek egész évben nagy látogatottságuk”

- tette hozzá. Szilveszterre ugyanakkor az oldalon közvetített szálláshelyeknek már csak alig tíz százaléka szabad - jegyezte meg.

(Kiemelt kép: A Mariott hotel épülete a Duna-parton 2004. február 17-én. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

 

19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.