Van néhány furcsaság Müller Cecília szakmai életrajzában, amit közérdekű adatigényléssel sikerült végre megismerni

2020. június 17., 06:38

Szerző:

Nem volt nyilvános eddig az országos tisztifőorvos szakmai önéletrajza, annyit lehetett tudni, hogy 2018. decemberi kinevezése előtt Müller Cecília

háziorvos és lelkipásztor is volt,

pontosabban a 4081 lakost számláló Nagyvenyim község háziorvosa volt, ezenkívül az V. mezőföldi kerület III. számú lelkipásztori körzetének a Mezőfalvi Nagyasszonya plébánia kihelyezett világi lelkipásztora is. Erről itt írtunk:

Koronavírus - Az operatív törzs online sajtótájékoztatója
Fotó: kormany.hu

De lényegében nem lehetett tudni, kicsoda Müller Cecília, milyen szakmai utat járt be, hol jöttek a kitérők. Most a Gulyás Mártonhoz köthető Partizán közérdekű adatigényléssel érte el, hogy megismerhetőek legyenek ezek az adatok.

Mint kiderült, Müller 1958-ban, ötgyerekes, családba született, Tolna megyében. Férjét a pécsi orvosi karon ismerte meg, ahol 26 évesen diplomázott. A dunaújvárosi kórházban kezdett dolgozni, majd a számára mai napig kellemes emlék, a Mezőfalvi Mezőgazdasági Kombinát üzemorvosi széke jött, ahol saját megfogalmazása szerint a legtöbbet tanult, miközben a legkülönfélébb feladatokkal találkozott: "tehénharapástól a csecsemőgondozásig".

Továbbá kiderült, hogy Müller

  • 1984 és 1987 között Dunaújváros Városi Tanácsának osztályos orvosa volt,
  • 1988 és 1991 között a dunaújvárosi önkormányzatnál üzemorvos,
  • 1991 és 1996 között Nagyvenyim háziorvosa,
  • 1996-tól az ÁNTSZ Fejér Megyei Intézeténél tisztiorvos,
  • 1996 és 2011 között az ÁNTSZ Közép-dunántúli Regionális Intézeténél kistérségi tisztifőorvos,
  • 2010 és 2011 között az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál megbízott regionális tisztifőorvos,
  • 2011 és 2018 között a Fejér Megyei Kormányhivatalnál megyei tisztifőorvos,
  • 2018 óta pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központ élén országos tisztifőorvosként dolgozik.

Müllernek németből és angolból is középfokú nyelvvizsgája van. Tanulmányait az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) keresőjében is megtalálni, ezzel összevetve Müller szakmai önéletrajzában a Partizán szerint pedig azt a furcsaságot látni, hogy

Müller mintha mindig azután szerezte volna meg a képesítéseit, hogy már éveket dolgozott adott területeken:

Így például Müller 1991-ben üzemorvostani szakorvosi képesítést szerzett, de ekkor már évek óta üzemorvosként dolgozott. 1996-ban háziorvostani szakorvos képesítést szerzett, de ekkor már öt éve volt Nagyvenyim háziorvosa. 2000-ben közegészségügyi-járványtani szakorvosi képesítést szerzett, de már 1996 óta dolgozott a népegészségügyben, és lett regionális tisztifőorvos is. 2009-ben megelőző orvos és népegészségtani szakorvosi képesítést szerzett.

A rejtélyes asszonyról korábban részletes portrét igyekeztük megrajzolni:

Arról pedig, hogy a járvány levonultával még fontosabb feladatot kap Müller – hiszen az ő javaslatára rendelhet el innentől egészségügyi válsághelyzetet, és kaphat különleges jogokat a kormány –, itt írtunk: 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.