Most kiderül, kiderül-e ma az ég

Délelőtt még felhős, borult idő lesz, aztán meglátjuk. 

2023. július 4., 07:10

Szerző:

A nap első felében még erősen felhős vagy borult idő valószínű, ezt követően szakadozik, vékonyodik és csökken a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Reggel, délelőtt még több helyen, főként az ország északnyugati felén valószínű eső, zápor, illetve zivatar.

Délután már inkább csak elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, nagyobb számban a déli, délkeleti megyékben. Szélerősödés csak zivatar körül lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25 és 32 fok között várható, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.

Késő estére 18 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hagyományos értelemben vett fronthatás nem terheli a szervezetünket, de közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését a kifejezetten magas indexekkel rendelkező UV-B sugárzás.

Ilyenkor ugyanis rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet.

(Kiemelt képünk: Fotó illusztráció. Fortepan / Erdei Katalin)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.