Tragédia: horgászat közben fulladt a Mosoni-Dunába egy 13 éves fiú

Mágneshorgászat közben vesztette életét egy 13 éves fiú a Mosoni-Dunán. 

2024. augusztus 15., 16:39

Szerző:

A 13 éves gyermek a barátaival horgászott Kimlénél, a Mosoni-Dunán, amikor eltűnt. A gyerekek mágnessel horgásztak a folyóban, Krisztofer pedig egyszer csak eltűnt a vízben. 

Mágneshorgászat közben történt 

A Kisalföld információi szerint a gyermek a a testére kötötte a mágnest, ami elakadt és a víz alá húzta. Krisztofer társai azonnal barátjuk segítségére indulta, továbbá felnőtt is keresni indult, továbbá értesítették a segélyhívót is. A helyszínre nem sokkal később kiértek a mosonmagyaróvári hivatásos, valamint a hédervári, ásványrárói és kimlei önkéntes tűzoltók is. A keresésben búvárok és civil szervezetek is részt vettek, továbbá a gyermeket tizenöt hajóegység kereste éjfélig bezárólag, akkor a vihar miatt kényetelen voltak felfüggeszteni a kutatást. 

Másnap hajnalban került elő  

A hajnali órákban indult aztán újra a keresés, néhány perccel 8 óra előtt pedig rábukkantak Krisztifer holttestére. Az tragikus sorsú gyermeket Glogovácz Gábor találta meg, aki a portálnak elmondta, nem messze attól a helyszíntől került elő, ahol el is tűnt. 

Szerdán éjfélig tizenöt hajóval kerestük, aztán abbahagytuk, és csütörtökön újból csatlakoztunk a felkutatáshoz reggel fél 7-kor. Krisztofert – aki focizott a helyi sportegyesületben – és családját ismertem, ezért mélyen érintett a tragédia. Arcát soha nem felejtem, ahogy nem felejtem annak a személynek az arcát sem, akit öt éve, szintén a folyóban találtam hajózás közben. Az egy négy hónapos hulla volt, akiről a rendőrség kiderítette, hogy mosonmagyaróvári volt
– mondta a férfi. 

Megszólalt a polgármester 

A település polgármestere, Eller Gizella elmondta, az egész falut megrázta a tragédia. Krisztofer családja, a barátok és több helybéli is a parton várakozott, amíg a mentés tartott, végül pedig összeroppanva vették tudomásul, hogy tragédia történt. 

A fiú egyedüli gyermek volt. Családja gyászában osztozunk 

– fogalmazott a polgármester asszony. Az ügy kapcsán megszólalt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság is, akik elmondták az esettel összefüggésben a a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság indított közigazgatási eljárást, ennek keretében vizsgálják a szörnyű eset körülményeit. 

Tragédia Norvégiában 

Ahogyan arról lapunk is beszámolt családi kirándulás során vesztette életét egy 13 éves magyar kisfiú Norvégiában. A család egy turistaútvonalon sétált, amikor a gyermek előre meg, hogy a folyóban található kövek egyikre állva fotót készítsen, de elveszetette az egyensúlyát és beesett a vízbe. A fiút azonnal elragadta az áramlat, a kiérző egységek pedig csak két órával később tudták kihúzni a vízből. A gyermeket mentőhelikopter szállította kórházba, ám ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.  

(Kiemelt képünkön a Mosoni-Duna, Fotó: Wikipédia)

2024. szeptember 11., 10:36

Nagy Márton bejelentette, hogy önálló államtitkárságot kapnak a kkv-k, azaz a kis -és középvállalkozások, amelynek veztője Szabados Richárd lesz.