Dorosz Dávid: mondják le a vadászati világkiállítást!

Fordítsák másra a pénzt.

2021. augusztus 7., 11:26

Szerző:

A Párbeszéd határozati javaslatot nyújtott be a parlamentbe azért, hogy a kormány mondja le a 70 milliárd forintból megrendezendő vadászati világkiállítást – ezt Dorosz Dávid jelentette be szombaton online sajtótájékoztatóján.

A Párbeszéd képviselőjelöltje egy a rendezvényt hirdető plakát előtt mondta el, hogy aktivistáikkal napokon keresztül keresték, amíg megtalálták ezt a hirdetést annak ellenére, hogy a rendezvényre szánt 70 milliárd forintból 5,6 milliárdot ennek népszerűsítésére szánt a kormány.

Dorosz Dávid és kollégái kijavították a plakátot, és ráírták az igazságot, azt, hogy 70 milliárd forint megy el Semjén Zsolt őrült lázálmára, a fideszes egy százalék hízlalására akkor, amikor a magyarok 99 százaléka „leszakadt” vagy egy helyben toporog.

„Ez az igazságtalanság uralja ma az országot. Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Tuzson Bence és a fideszes elit magát hízlalja, erre használják a vadászati világkiállítást, miközben a 99 százalék leszakad. Ennek kell  véget vetnünk 2022-ben” – mondta Dorosz Dávid.

A Párbeszéd már most is határozati javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy mondják le a vadászati világkiállítást, és a 70 milliárd forintot fordítsuk állatvédelemre, környezetvédelemre, klímavédelemre, és természeti örökségeink megvédésére, a Fertő-tó és a Velencei-tó megmentésére. Véleménye szerint ezek a kérdések nemcsak a mi életünket, hanem a gyerekeink és unokáink életét is meghatározzák.

„Semjén Zsolt eleget gyilkolta az állatokat, most ne gyilkolja a közpénzt”- fogalmazott a politikus.

Mint mondta, 2022 egy értékválasztás lesz: Semjén Zsolt „őrült hobbiját”, az őrült urizálást, jachtozást választjuk, vagy a 99 százalék megsegítését, hogy egy igazságot, zöld Magyarországot építsünk.

 

 

(Kiemelt kép: Dorosz Dávid Facebook-oldala)

 

 

07:38

Több száz dolgozót küldtek el pénteken az iváncsai akkumulátorgyárból – erről beszéltek a munkások, és így tudják a szakszervezetnél is. Egy érintett az RTL Híradónak azt írta: a műszak közepén szóltak nekik, hogy pakolják össze a cuccaikat, mert ki vannak rúgva. A szakszervezet úgy tudja, kölcsönzött munkaerőt és többnyire vendégmunkásokat küldtek el.

Karsai Dániel már minden pillanatban segítségre szorul, mozgásképtelen, már enni és inni sem tud. A volt alkotmányjogász mindent elrendezett maga körül, már csak arra koncentrál, hogy minél értelmesebben töltse el a hátralévő idejét.