Leégett a család háza Budakeszin, ezért rettegett álmában a tűzhaláltól a MOM Sportcentrum tüzében elhunyt kislány

2019. június 26., 07:36

Szerző:

Korábban teljesen leégett Budakeszin annak a családnak a háza, amelynek tagja az a 8 éves kislány, aki a MOM Sportcentrum tetején kitört tűz áldozata lett hétfőn - tudta meg a Blikk. Nem csoda, hogy a kislánynak emiatt rémálmai voltak arról, hogy tűzben fog meghalni.

A gyerek édesanyja egyedül nevelte három gyermekét, akikkel Budakeszi után Pilisben telepedett le. A nő a Blikknek elmondta, munkát kellett vállalnia, különben elvették volna tőle a kicsiket.

A tragédia előtt a lány az édesanyjával és két testvérével a XII. kerületi Gesztenyéskertben játszott. Édesanyjuk alig pár utcával odébb dolgozott. A megrázó eset előtt nem sokkal a gyerekek felhívták, „majd rimánkodva kérték, hadd maradjanak még, amíg ő a munkahelyén van”.

A gyerekek ezután mentek a sportlétesítményhez. A tizenegy éves fiú és húga felment a lezárt tetőre, majd az ablakon bemásztak az ottani, használaton kívüli faházba, ahol valahogyan tüzet gyújtottak. A gyorsan terjedő lángok elől megpróbáltak kimenekülni, de a kislány az épületben rekedt. A kamasz fiúnak sikerült az utolsó pillanatban kimászni az ablakon és segítséget hívni. 

– Talán tíz percen múlott, hogy nem értem oda időben. A kislányom a szemem előtt haldoklott, harminc percig próbálták újraéleszteni, de hiába. Hullámokban tör rám a gyász, de a másik két gyermekem miatt tartanom kell magam – mondta zokogva a Blikknek az édesanya.

A gyerekek apja szerint a tüzet túlélő másik két gyermeket kivizsgálták, fizikailag jól vannak, lelkileg azonban össze vannak törve.

Az anya szerint nem volt a gyerekeknél semmiféle tűzszerszám, gyufa, öngyújtó vagy hasonló. Így viszont csak a nyomozás derítheti ki, hogyan sikerült a két gyereknek tüzet gyújtania.

 

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.