MOK: néhány egészségügyi dolgozó tévhiteket terjeszt

Az Orvosi Kamara szerint vannak egészségügyi dolgozók által megtévesztett csoportok.

2021. szeptember 15., 16:10

Szerző:

A Magyar Orvosi Kamara közleményt adott ki arról, hogy továbbra is kiállnak „a járvány veszélyes valóságának ismertetése és az egyéni, és közösségi védekezés fontosságának hirdetése mellett”. Állításuk szerint azt tapasztalták, hogy vannak olyan csoportok, akiket egészségügyi dolgozók tévhitek terjesztésével vezetnek meg. A közleményben továbbá újra felszólítanak az oltásfelvételére, a maszkhordásra, a rendszeres kézmosásra és a távolságtartásra. 

„Az oltás jelenleg a leghatékonyabb eszköz a járvány megfékezésére. A vakcinák megtanítják az immunrendszerünket arra, hogy megvédjen minket egy fertőző betegséggel szemben. Ha egy közösségben elegendően immunisak egy fertőző betegséggel szemben, akkor csökken a kór továbbterjedése” – közölték.

Hozzátették: a Magyarországon hatályos egészségügyi törvény szerint a közösségi érdek prioritást élvez az egyéni jogokkal szemben, és az állampolgári jogok biztosa is ezt az álláspontot képviseli.

(Kiemelt képünk illusztráció: Tüntetők a kötelező koronavírus oltás ellen a Budai Várban 2021. augusztus 20-án, Budapesten. Fotó: Dimény András / 168.hu)