Mindent is: már a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt is Rogán Antal irányítja

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszteri rangú vezetője mostantól a közpénzek helyes felhasználásáért is felel.

2022. szeptember 13., 22:05

Szerző:

A kedd este megjelent kormányrendelet szerint szerdától már nem a miniszterelnök, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszteri rangú vezetője, Rogán Antal irányítja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, amely a kormány alá rendelt szerveknél a közpénzek felhasználását, a nemzeti vagyonnal való gazdálkodást, a közfeladatok hatékony, gazdaságos és eredményes ellátását vizsgálja, és nyomon követi a kormánydöntések végrehajtását – szúrta ki a Hvg.hu.

A hivatal vezetője mostantól nem közvetlenül a miniszterelnöknek jelent, hanem Rogán Antalnak, és a kabinetfőnök nevezi ki a hivatal elnökhelyetteseit is, Orbán Viktor csak az elnök kinevezését tartotta fenn magának.

Az új kormányban egyre erősödik Rogán pozíciója. Az ő felügyelete alá kerültek a Belügy-, illetve a Külügyminisztériumtól a polgári titkosszolgálatok, a Kabinetirodába olvasztották be a miniszterelnök közvetlen munkaszervezetét jelentő Kormányirodát, és a kabinetfőnök irányítja majd az újonnan létrejövő Védelmi Igazgatási Hivatalt, amely a védelmi és biztonsági igazgatási szabályozási reform szakmai folyamatait koordinálja – írja a lap.

(Kiemelt kép: Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, a Parlamentben 2021. november 29-én. MTI/Kovács Tamás)

Nagy Eszter ötpárti ellenzéki jelölt a szavazatok 60,81 százalékának, összesen 1204 szavazatnak a megszerzésével kerekedett felül a Fidesz-KDNP jelöltjére, Bálványkövi Istvánra leadott 714 szavazattal (36,06 százalék) szemben.