Miközben az észak-koreai diktátor atomháborúval fenyeget, a magyar állami média a phenjani fény- és tűzijátékot imádja

Az évi 80 milliárd forintnyi közpénzből fenntartott, közszolgálatinak nevezett média az észak-koreai fényeket ajnározza, miközben Kim Dzsongun bejelentette: az asztalán van az indítógomb, amellyel atomtámadás alá tudja venni az Egyesült Államokat. Ez ugye világháborút jelentene.

2018. január 1., 19:22

Szerző:

Amerika soha többé nem lesz képes háborút indítani Észak-Korea ellen, amely mostanra kifejlesztette azt a képességét, hogy nukleáris fegyvereivel csapást mérjen az Egyesült Államok területének bármely részére – jelentette ki hétfőn, újévi beszédében Kim Dzsongun észak-koreai vezető.

„Az Egyesült Államok egésze nukleáris fegyvereink hatósugarán belülre került, és az indítógomb mindig ott van az asztalomon. Ez maga a valóság, nem fenyegetés" – mondta televíziós újévi köszöntőjében a phenjani rezsim vezetője.

„Idén a nukleáris robbanófejek és műveleti célú ballisztikus rakéták tömeggyártására kell összpontosítanunk" - mondta, hozzátéve ugyanakkor, hogy ezeket a fegyvereket csak akkor fogják bevetni, ha veszélybe kerül az ország biztonsága. 

Nem kétséges, hogy a diktátor szavai felérnek egy világháborús fenyegetéssel. Érdekesség ugyanakkor, hogy Kim Dzsongun azt is mondta, feltétlenül csökkenteni kell a katonai feszültséget a Koreai-félszigeten és javítani kell a kapcsolatokat Dél-Koreával, egyben azt állította, hogy nyitva áll az út a párbeszéd előtt.

Az észak-koreai diktátor egyúttal kitért arra, mérlegelni fogja, hogy hazája részt vegyen a dél-koreai Phjongcshangban februárban tartandó téli olimpián. „Észak-Korea részvétele a téli játékokon jó lehetőség lesz arra, hogy megmutassuk a nép egységét, s a magunk részéről a(z ötkarikás) játékok sikerét kívánjuk. A két Korea tisztségviselői hamarosan találkozhatnak ennek a lehetőségnek a megvitatására" – hangoztatta Kim.

Észak-Korea szeptemberben végrehajtotta hatodik nukleáris robbantását – állítása szerint egy hidrogénbombával –, és november végén sikeresen tesztelte minden eddiginél nagyobb hatótávolságú interkontinentális ballisztikus rakétáját, nyíltan szembeszegülve a nemzetközi figyelmeztetésekkel és az ENSZ szankcióival, felerősítve azokat a félelmeket, hogy a Koreai-félszigeten egy új háborús konfliktus törhet ki.

Mindeközben a magyar állami média hírcsatornája „ünnepi hangulatfelvételekkel" örvendeztette meg a közönségét, méghozzá a phenjani fény- és tűzijátékról:

Állami hangulatjelentés Phenjanból – kommentár nélkül

 A képet olvasónknak köszönjük, a felvétel ugyanis egyelőre nem érhető el az állami média honlapján.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.