Mészáros Lőrinc cége 15 évre megkapta Csepel plakáthelyeit

2019. augusztus 29., 16:17

Szerző:

A XXI. kerület önkormányzata augusztus 21-én zárt ülésen Borbély Lénárd fideszes polgármester indítványára úgy határozott, hogy 15 évre odaadja közterületei használatát Mészáros Lőrinc reklámcégének. A rendkívüli közgyűlés felhatalmazta a polgármestert, hogy megkösse a szerződést a Publimont Kft.-tal – írja a 24.hu.

A megállapodásról egyelőre nem sokat tudni, mert az előterjesztést sürgősséggel vitték be a testület elé, és a tervezet szövege a lap szerint nem került még ki az önkormányzat honlapjára sem.

Fotó: Facebook/Borbély Lénárd

Az viszont tudható, hogy a Publimontnak egy rendeletben meghatározott közterület használati díjat kell fizetnie a plakáthelyekért, és hogy a szerződést a két félnek augusztus 30-ig meg kell kötnie.

A Publimont korábban Simicska Lajos cége volt, de az 5 milliárdos forgalmú cég 2018-ban, a választások után Nyerges Zsolt közreműködésével beolvadt Mészáros birodalmába.

Azt augusztus elején szintén a 24.hu írta meg, hogy az önkormányzati választás előtt hirtelen felpörgették a BKV Zrt. hirdetésre alkalmas felületeire kiírt, és több mint négy éve húzódó tenderét is.