Mémmel támadta be az Európai Parlamentet Orbán

Egy régi mém-sablont vett elő Orbán, hogy ezzel szóljon be az Európai Parlamentnek a nemrég kirobbant európai megvesztegetési botránnyal kapcsolatban.

2022. december 12., 15:06

Szerző:

Orbán Viktor a hétfőt Twitteren egy mémmel kezdte, amivel az Európai Parlamentnek szólt be. A képhez a régi „and then I said” mémet használta fel amin ez szerepel: „És akkor azt mondták az EP-t komolyan aggasztja a korrupciós helyzet Magyarországon”.

Ezzel arra a napokban kirobbant korrupciós botrányra utal, amely során Az Európai Parlament egyik alelnökét is őrizetbe vették. Eva Kaili görög szocialista európai parlamenti képviselőt és másik három másik vádlottat vizsgálati fogságba helyeztek, amíg a Katarral kapcsolatos korrupcióellenes vizsgálat le nem zárul.

A válaszok között egy másik mémmel visszaszólt Daniel Freund, német EP-képviselő:

Pontatlanul van használva a mém

A mém template (sablon) nevető amerikai politikusokat ábrázol, aminek az első mondatrésze az „and then I said”, vagyis „és akkor azt mondtam”. Ez után pedig egy olyan szöveg szokott jönni, amivel a saját hazugságukon nevetnek. Például: És akkor azt mondtuk neki, hogy két hét múlva visszahívjuk.

 

 

 

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.