Mellár Tamás: Ennél a szomorú helyzetnél még a hetvenes-nyolcvanas évek szocializmusa is jobb volt

2018. augusztus 9., 14:01

Szerző:

A Stop Soros, a közigazgatási bíróság, a bevándorlási különadó elfogadása és a szabadságjogok szigorítása után olyan szomorú helyzetbe került Magyarország, aminél még a hetvenes-nyolcvanas évek szocializmusa is jobb volt – mondta el a HVG-nek Mellár Tamás. 

A pécsi körzetben aratott győzelmével lett országgyűlési képviselő, mégsem bízik abban a modellben, amelyben a demokratikus ellenzéki pártok egy független jelöltet támogatnak. Úgy gondolja, az ő esetében ez azért vált be, mert Pécs nagyon rosszul teljesített, elég gyenge volt a fideszes ellenfele, és inkább városias a körzete.

 – Félve mondom, mert nem akarom tovább rontani az ellenzék megítélését, de nem tett meg mindent a győzelemért, nem végezte el a munkáját

– mondta a képviselő.

Úgy látja, bebizonyosodott az elmúlt nyolc évben, hogy Orbán Viktor nem élt a kétharmad és a nagy mennyiségű uniós pénz adta kivételes lehetőséggel, és a demokrácia és a piacgazdaság megerősítése helyett inkább saját klientúrájának gazdagítására használta az alkotmányozó többséget.


Fotó: Bazánth Ivola