Mégse veszi meg Mészáros Lőrinc a Telenort, a mobilcég még neki is túl drága lehet

Az új tulajdonos szerint nem érkezett vételi ajánlat a felcsúti Mark Zuckerbergtől.

2018. augusztus 30., 11:41

Szerző:

Hosszú távú befektetésként tekint az egyik nagy hazai mobilszolgáltatóra, a Telenor Magyarország Zrt.-re új tulajdonosa, a PPF-cégcsoport, és eddig nem is jelezte senki vásárlási szándékát - közölte a Forbes-nak adott interjújában a cégcsoport kisebbségi tulajdonosa és távközlési vezetője, Ladislav Bartonicek. A cseh üzletembertől azt kérdezték, hogy igazak-e a piaci pletykák, amelyek szerint a norvég távközlési vállalattól megvásárolt magyarországi leánycéget hamarosan továbbadják "egy helyi, esetleg kormányzati hátszéllel száguldó versenyzőnek".

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Itt kimondatlanul is Magyarország második leggazdagabb emberére, Orbán Viktor miniszterelnök barátjára, Mészáros Lőrincre gondolt a kérdező, aki idén februári hírek szerint a mobilszolgáltató cég megvásárlásán törte a fejét. Csakhogy kiderült, a felcsúti milliárdos óriási vagyona is kevés lehet a hazai piac mintegy 30 százalékát uraló Telenor Magyarország megvásárlásához. Pedig a "Mészáros Mobile" komoly üzletre számíthatott volna, ha a megvásárolt vállalatot jelölték volna ki a tervezett "nemzeti" mobilszolgáltató cég alapkövének, amely behúzhatta volna az összes kormányzati, illetve állami céges megrendelést.

A magyar Telenort - a bolgár, montenegrói és szerb leánycéggel együtt - 2,8 milliárd euróért vette meg a cseh PPF-csoport, amely a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője. A Forbes interjújában Ladislav Bartonicek azt közölte, a megvásárolt cégek piaca közül a magyarországi a legnagyobb, ezért hosszú távon terveznek vele. A Telenor nevet még három évig használhatják, és arról még nem döntöttek, hogy milyen új márkanévvel rukkolnak majd elő.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.