Megköszönte az egyedüliként induló szerencsi fideszes, hogy a nehéz körülmények, azaz a hőségriadó ellenére szavaztak rá

2018. augusztus 4., 13:21

Szerző:

Július 29-én tartottak időközi polgármester-választást Szerencsen úgy, hogy a szavazólapokon egyetlen név volt: Nyiri Tibor fideszes jelölté. Nyert is. Az újdonsült városvezető a Szerencsi Híreknek adott interjúban megköszönte azoknak, akik elmentek szavazni vasárnap, nyilván rá:

„a nehéz körülmények ellenére is, hiszen egy olyan hőség nap volt, amin országos hőségriadó volt elrendelve.”

Az interjút a 444.hu szúrta ki.

Mi pedig a múlt hétvégén megírtuk: Nyiri Tibor (Fidesz-KDNP) eddigi alpolgármester nyerte meg vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen az időközi polgármester-választást.

Az NVI honlapja szerint a szavazásra jogosult 7731 választópolgárból 1609-en járultak az urnák elé, az érvényes szavazatok száma 1565 volt, 44 szavazat érvénytelennek bizonyult.

A részvételi arány 20,81 százalék volt, az egyedül induló fideszes a voksok száz százalékával nyert.

A voksolást azért kellett kiírni, mert az eddigi polgármester, Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP) az áprilisi országgyűlési választáson parlamenti mandátumot szerzett.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.