Megint lehet rokont látogatni a börtönben, de ölelés nélkül

Hónapok óta vége a korlátozásoknak, a börtönökig most jutott el a hír. Ölelkezni, érinteni így sem szabad. 

2022. április 29., 09:19

Szerző:

A javuló járványügyi helyzetnek köszönhetően május 1-től ismét látogathatók a fogvatartottak az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) az MTI-vel pénteken.

Azt írták: a fogvatartott egy időben legfeljebb két látogatót fogadhat, havonta egyszer, maximum 60 percig. A látogatás a fogvatartottak és hozzátartozóik közötti plexilappal elválasztott asztalnál történhet, a fizikai érintkezés teljes kizárásával.

A tájékoztatás szerint a személyes látogatás mellett a büntetés-végrehajtási szervezet továbbra is lehetőséget biztosít a digitális kapcsolattartásra; a Skype-beszélő havonta egy alkalommal, legfeljebb 60 percre vehető igénybe. Az a fogvatartott, aki bármely okból nem tudja személyesen fogadni a hozzátartozóit, legfeljebb heti két alkalommal, legfeljebb 60 percben Skype-olhat a kapcsolattartójával – írta a BvOP.

 

(Kiemelt kép: AFP)

 

 

Ukrajna és Moldova mellett Grúziának is meg kellett volna kapnia az európai uniós tagjelölti státuszt, ennek elmaradása megmagyarázhatatlan, érthetetlen és Európa szempontjából is káros – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Tbilisziben.