Meghosszabbították a veszélyhelyzetet

Több okmány érvényessége nem jár le. 

2021. december 14., 12:56

Szerző:

Az ellenzéki képviselők nem vettek részt a szavazáson, a kormánypártiak jövő év nyaráig meghosszabbították a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet.

A kormány 2022. június elsejéig hosszabbította meg a veszélyhelyzetet.

A veszélyhelyzetet már többször meghosszabbította a kormány, legutóbb 2022 januárjáig. Az új hosszabbítás értelmében tovább hosszabbodik 2021 tavasza után lejárt okmányok érvényessége, ezúttal 2022. június 30-ig. Kivétel a védettségi igazolvány, amely a megjelölt lejáratig érvényes.

A legnagyobb élelmiszer-áruházaknak februrától kötelező felajánlaniuk az élelmiszerárut a minőségmegőrzési időtartamuk lejárta előtt legalább 48 órával az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft. (ÉMK) részére -erről is döntött az Országgyűlés az élelmiszerláncot szabályozó törvény keddi módosításával. A változtatást 138 igen szavazattal, 1 ellenvoks mellett fogadta el a parlament kivételes eljárásban a kormány javaslatára.

A fogyaszthatósági idővel, továbbá 48 óránál rövidebb minőségmegőrzési idővel rendelkező élelmiszerekre nem vonatkozik a szabályozás. A módosítás azokat a kereskedőket érinti, amelyek éves nettó árbevétele meghaladja a 100 milliárd forintot.

(Kiemelt kép: Nyíregyháza, 2020. március 23. Nyír Plaza Bevásárlóközpont. MTI/Balázs Attila)

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.