Meghátrált a Fidesz Márki-Zay Péter előtt, nem támogatják az időközi választást

2018. október 11., 13:35

Szerző:

Nem támogatja Márki-Zay Péter (független) polgármesternek a közgyűlés feloszlatására irányuló javaslatát és időközi választás kiírását a Fidesz Hódmezővásárhelyen - közölte Hegedűs Zoltán, a párt hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője csütörtökön az alföldi városban.

Az MTI szerint a politikus sajtótájékoztatóján felidézte, már májusban fölvetődött az időközi választás ötlete. Akkor Márki-Zay azt mondta, dolgozni szeretne a városért - mondta Hegedűs, aki úgy fogalmazott: az elmúlt hét hónapban azonban azt tapasztalták,

a polgármester nem a városért dolgozik, hanem saját országos politikai karrierjét építi.

A polgármester képviselő-testület feloszlatására tett javaslata azt eredményezné, hogy februárban és októberben is választásokat tartanának Hódmezővásárhelyen. Az egész éven keresztül tartó kampányidőszak lehetőséget teremtene Márki-Zaynak arra, hogy ne a város ügyeivel, hanem a politikával foglalkozzon - közölte a frakcióvezető –, megjegyezte azt is, hogy a két voksolás jelentős költségekkel járna, és az amúgy is rossz közhangulat tovább romlana a városban – írja a távirati iroda.

Tegnap még nem volt kiforrt álláspontja a Fidesznek az ügyben, de egy lapinformáció szerint egyszerűen azért nem támogatják a kormánypártiak Márki-Zay kezdeményezését, mert egy helyi felmérés szerint több képviselőhelyet is elvesztenének a városban.

Lázár János sajtósa nemlég körlevelet írt a helyi fideszeseknek, hogy semmi pozitívat ne nyilatkozzanak a városi közügyekről, nehogy bárki azt higgye, hogy Márky Zay irányítása alatt bármi is jól megy Hódmezővásárhelyen. Közben ott tesznek keresztbe Márki-Zaynak, ahol csak tudnak.