Meghalt Szersén Gyula

A Jászai Mari- és Tolnay Klári-díjas színművész nyolcvanéves volt.

2021. március 18., 10:39

Szerző:

Nyolcvanéves korában szerdán meghalt Szersén Gyula Jászai Mari- és Tolnay Klári-díjas színművész. Szersén Gyula 1965-ben kapott oklevelet a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, bár tizennyolc éves korától kezdve már szerepelt az Állami Déryné Színház és a Vígszínház színpadán.

1965-től a Nemzeti Színház tagja volt, majd tíz éven át játszott a Gyulai Várszínházban. Utolsó éveiben tagja volt a Piccolo Színház társulatának, valamint vendégszerepelt a Budaörsi Játékszínben.

Jellegzetes hangja miatt évtizedek óta szinkronizált, többek között 23 különböző filmben szólaltatta meg magyarul a legendás amerikai színészt, Charles Bronsont.

(Kiemelt kép: MTVA | Zih Zsolt)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.